KOBOLD Instruments Inc • 1801 Parkway View Drive • 15205 Pittsburgh, PA • Tel: +1 412 788 2830 • E-mail: Kérem, aktiválja a JavaScrit-et visit koboldusa.com

temperatur.gif Hőmérséklet

Funkció

választ
Kijelző (16) Mérő (35) Felügyelő (17) Regisztráló (2)

Közeg

választ
Folyadékok (vízszerű) (39) Folyadékok (viszkózus) (39) Gázok (38) Gőz (27) Szilárd (30)

Tehnológia

választ
Digitális kijelző (1) Csőmembrán (1) Folyadék tágulás (6) Gáz tágulás (5) Pirométeres (1) Termikus kapcsoló (1) Hőelem (9) Távadó (1) Ellenállás (Pt100/NTC) (17) Bimetál (3) Golyós szelep (1) Infravörös (1) Kézi műszer (2) Egyéb (4)

Sok termelő, és feldolgozó iparágban fontos szerepet játszik az anyagok hőmérséklete, valamint az anyagok hőmérsékletének az ellenőrzése. A használt anyagtól és közegtől függően különféle hőmérsékletmérők, -érzékelők használhatók. A Kobold a hőmérséklet mérésére szolgáló műszerei, hőmérséklet kapcsolói és -érzékelői széles körét kínálja az ipar számára, fixen beépíthető, vagy kézi eszközökként használható változatban.

Az ezen a területen történő széleskörű megoldásoknak köszönhetően a megfelelő megoldás gyorsan és egyszerűen megtalálható minden cég számára. Mérőműszerek rendelkezésre állnak az egyszerű –a helyiségek és a környezet hőmérsékletének mérésére alkalmas– hőmérséklet érzékelőktől egészen a különböző üzemi hőmérsékletekkel rendelkező folyadékokra és anyagokra használt hőmérséklet kapcsolókig. A hőmérsékletet mérő eszközök analógok, vagy digitálisak; működnek infravörös fénnyel, bimetál elektródákkal vagy megfelelő kijelző folyadékokkal az analóg üveg hőmérők esetében, amelyeket gépekben alkalmaznak. A hőmérsékletmérő eszközök széles választéka lehetővé teszi a rugalmas felhasználást az iparágak bármely termelési területén csakúgy, mint a hőmérséklet megfigyelésére a hőmérsékletek széles tartományában.

Hőmérséklet megfigyelő és –kapcsoló minden alkalmazási területre

A hőmérséklet állandó megfigyelését és ellenőrzését biztosítani kell minden érzékeny munkaanyag esetében. Ráadásul, ha a hőmérséklet megnövekszik a gyors reagálási idő gyakran nagy jelentőségű. Ezen felül a hőmérséklet kapcsolók és –monitorok integrálhatók is a megfelelő körökbe. Amikor elérjük, vagy túllépjük az előzőleg beállított hőmérséklethatárt, a hőmérséklet kapcsolók és -monitorok bekapcsolnak, és –modelltől és kiviteltől függően– mint N/O vagy N/C kapcsolók alkalmazhatók.

Mindez lehetővé teszi egy zárt rendszerben a hőmérséklet optimális megfigyelését, így a rendszer egy gyors reagálású védőkörrel védhető a túlmelegedéstől. Amennyiben az elvárás a pontos és egzakt hőmérséklet megfigyelés és a megfelelő reagálás a hőmérséklet túllépésére, úgy a modern hőmérséklet kapcsolók jó és szakszerű megoldást kínálnak.
Mindez azt az előnyt nyújtja, hogy a digitális kijelzőn a hőmérséklet közvetlen módon leolvasható és a beállított határértékek szabályozhatók, be- és kikapcsolási késleltetéssel és hiszterézissel.
A hőmérséklet érzékelők és -mérő eszközök nagy választékban állnak rendelkezésre és széleskörű alkalmazást tesznek lehetővé a különféle iparágak számára. Az átfogó csatlakozó szabványoknak köszönhetően, a hőmérséklet érzékelők, -kapcsolók és a hőmérő eszközök könnyen integrálhatók különféle rendszerekbe, rögzíthetők és telepíthetők ezekben. A kiváló adatfeldolgozásnak és magas stabilitásnak köszönhetően ezek a hőmérséklet érzékelők és -mérő eszközök hiba nélkül alkalmazhatók hosszú ideig.

Minden egyes hőmérő eszköz a Koboldtól –legyen az digitális, analóg vagy IR mérés– használat előtt le van tesztelve és be van kalibrálva, ennek következtében stabil, minimális hibatoleranciával rendelkezik. Ennek megfelelően a felhasználó bármely esetben támaszkodhat a hőmérő eszközök, a hőmérséklet monitorok és a hőmérséklet érzékelők adataira.

Helyiségek és felületek hőmérsékletének a mérése

Helyiségek és felületek hőmérsékletének mérésére általában az IR hőmérséklet érzékelőt alkalmazzák. Ez a digitális hőmérséklet mérő eszköz általában kézi mérőeszközként áll rendelkezésre és nagyfokú működtetési kényelmet és gyors teljesítményt nyújt. A felület hőmérséklete másodpercek alatt meghatározható infravörös mérés során, ami rendkívül fontos lehet az anyagok és azok feldolgozási hőmérsékletének a kiértékelése során. Az ilyen mérőműszereket nem csak a nehéziparban alkalmazzák, de például a vegyiparban és az élelmiszeriparban is.

Mindez igaz a helyiségek és a konténerek hőmérsékletének a megfigyelésére is. Itt szintén magas minőségű hőmérő eszközök használata szükséges, amelyek nem csak meghatározzák az adatokat, de továbbítják is azokat a megfelelő rendszerekbe. A hőmérséklet adatainak továbbítására szolgáló eszköz alkalmazásával a különféle hőmérséklet érzékelők és -mérő eszközök adatai gyorsan és könnyen integrálhatók a meglévő automata- és megfigyelő rendszerekbe a támogatott BUS rendszereken keresztül, így központilag bármikor ellenőrizhetők.
Igény esetén különféle mérőműszerekkel állunk rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet közvetlen leolvasását magán a mérőműszeren. Így lehetséges rugalmasan reagálni a különféle követelményekre.

A KOBOLD csoport tagjai

Termékek kulcsszavak szerint

A weboldal használatával Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk az adatvédelmi nyilatkozatunkban találhatók.

loading
loading